Kwaliteit & duurzaamheid

Het beste uit de natuur

Vanuit ons geloof dat de beste ingrediënten uit de natuur komen en we zuinig moeten zijn met onze planeet vinden wij het belangrijk dat onze producten op een zo duurzaam mogelijke wijze geproduceerd worden. De merkproducten van Le Duc worden dan ook voorgefrituurd met zonnebloemolie en zijn GMO free en halal geschikt. Dat kwaliteit van onze producten voorop staat, mag duidelijk zijn. Daarom zijn wij BRC en IFS gecertificeerd en produceren volgens de normen van SQMS.

Ingrediënten

Le Duc bereidt haar merkproducten met zonnebloemolie. Deze olie is een plantaardige olie en wordt gewonnen uit de ‘pitten‘ van de zonnebloem (Helianthus annuus). Het is een heldere, goudgele olie met een zachte smaak. Na het uitpersen van de pitten wordt het resterende meel gebruikt als veevoer. Frituurolie van zonnebloemen bevat vooral onverzadigd vet en is daarom gezonder dan hard frituurvet. Als geen ander weet Le Duc hoe de oogsten geweest zijn van natuurlijke ingrediënten als ui, (zoete) aardappels, groenten als broccoli, mais en tarwe. Uiteraard zijn al onze producten vegetarisch en waar mogelijk ook vegan.

Productie

De moderne fabriek in Stellendam werkt met de nieuwste energiezuinige technieken en maakt uitsluitend gebruik van groene stroom waardoor de CO² uitstoot wordt beperkt. Alle afvalstromen worden gescheiden afgevoerd wat een ecologisch voordeel oplevert. Er wordt scherp gestuurd op een efficiënte productiewijze waardoor we zo weinig mogelijk waste hebben. Deze restanten worden bovendien niet als afval afgevoerd maar opgevangen en verwerkt tot veevoer.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf ondersteunt Le Duc diverse nationale en internationale sociaal maatschappelijke projecten. Onder meer de opbrengsten van het gescheiden afval worden hiervoor ingezet. Binnen het productieproces wordt het gebruik van zout en ongezonde vetten zoveel mogelijk beperkt.