LE DUC FINE FOOD B.V.

Uw kwaliteitsleverancier van diepgevroren aardappel-, groente-, kaas- en fruitsnacks.


KWALITEIT EN INNOVATIE

Le Duc Fine Food is een familiebedrijf, opgericht in 1998 en succesvol door innovatie, kwaliteit en een klantgerichte aanpak. In de fabriek in Stellendam werkt een gemotiveerd team volgens BRC, Grade A en IFS higher level normen. De aardappel-, groenten-, kaas- en fruitsnacks worden wereldwijd gedistribueerd. Vanwege de uitstekende kwaliteit is onder meer een dominante marktpositie opgebouwd in gebakken uienringen. De producten van Le Duc worden geleverd aan Foodservice, QSR, Retail en Business to business. U kunt bij ons terecht voor zowel het merk “Le Duc” als custom made NPD trajecten die wij snel en flexibel naar uw wensen kunnen invullen.

 

 

 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD

Ingrediënten 

Le Duc Fine Food B.V. maakt uitsluitend gebruik van RSPO gecertificeerde palmolie. Deze palmolie is geteeld volgens stringente regels op duurzame plantages. Omdat de inkoop plaatsvindt voorzien van een “Supply Chain Certification” wordt de keten van deze duurzame palmolie transparant en traceerbaar.

Meer informatie kunt u vinden op www.rspo.org

Productie 

De moderne fabriek in Stellendam werkt met de nieuwste energiezuinige technieken en maakt uitsluitend gebruik van groene stroom waardoor de CO² uitstuit wordt beperkt. Alle afvalstromen worden gescheiden afgevoerd hetgeen een ecologisch voordeel oplevert. Er wordt scherp gestuurd op een efficiënte productiewijze waardoor slechts een zeer klein deel van de grondstoffen niet wordt gebruikt. Deze restanten worden niet als afval afgevoerd maar opgevangen en verwerkt tot veevoer.

Maatschappelijke betrokkenheid

Als familiebedrijf ondersteunt Le Duc diverse nationale en internationale sociaal maatschappelijke projecten. Onder meer de opbrengsten van het gescheiden afval worden hiervoor ingezet. Binnen het productieproces wordt het gebruik van zout en ongezonde vetten zoveel mogelijk beperkt.